Nieuws

Nieuwjaarswens 2023

Geplaatst door Jolanda Verhage


Openingstijden kerstvakantie 2022/2023

Geplaatst door Jolanda Verhage


Verhuisbericht praktijk locatie Sas van Gent

Geplaatst door Mireille Dobbelaar

Verhuizing van de praktijk per 4 augustus 2022! Het nieuwe adres voor de praktijk wordt: Multifunctioneel Centrum De Statie Canadalaan 2e 4551AL Sas van Gent.
Lees meer

Opening nieuwe vestiging per 1 april 2021

Geplaatst door Mireille Dobbelaar

Start nieuwe vestiging Oefentherapie Cesar- Mensendieck in Terneuzen per 1 april 2021!
Lees meer

Bewegen in corona-tijd; hoe blijf je gemotiveerd?

Geplaatst door Mireille Dobbelaar

Bewegen in corona-tijd, hoe motiveer je jezelf, je kind of medewerker? Hoe kom je, zeker in deze tijd, voldoende aan je beweging en haal je de beweegnorm? In dit artikel enkele leuke apps en tips die je wellicht kunt gebruiken om toch aan voldoende beweging te komen.
Lees meer

Vroege herkenning van scoliose en corrigerende zorg leveren snellere en betere resultaten.

Geplaatst door Elma Sinack

Waarom snelle zorg bij jongeren met scoliose belangrijk is!
Lees meer

Meer bewegen op de werkdag helpt ter voorkoming van rug- en nekklachten

Geplaatst door Karin de Baets

Nu veel mensen thuiswerken, nemen ook het aantal lichamelijk klachten toe. Een voorbeeld hiervan zijn nek- en schouderklachten of lage rugklachten. Daarom volgen hieronder 10 tips om meer beweging toe te voegen aan je thuiswerkplek.
Lees meer

Contracten zorgverzekeraars

Geplaatst door Jolanda Verhage

Voor 2021 hebben we met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Dit betekent dus dat u recht heeft op volledige vergoeding bij ons (afhankelijk van welk soort aanvullend pakket u heeft uiteraard).
Lees meer

Wat is chronisch pijn en hoe kunnen wij u helpen.

Geplaatst door Elma Sinack

Pijn is een natuurlijk beschermingsmechanisme van uw lichaam. Acute pijn ontstaat door beschadiging van weefsel, door overbelasting, een ontsteking of een ziekte. Afhankelijk van de ziekte of aandoening kan de pijn lang duren. Nadat de oorzaak is gestopt, behandeld of genezen, verdwijnt de pijn weer. Houdt u zonder duidelijke oorzaak toch nog pijn, of meer pijn dan verwacht? Dan noemen we dat chronische pijn.
Lees meer

Ouderen vallen steeds vaker.

Geplaatst door Mireille Dobbelaar

Vallen in huis bij ouderen komt steeds vaker voor. Uit onderzoek van VeiligheidNL blijkt dat het aantal valincidenten in huis en tuin ieder jaar toenemen met meer opnames op de spoedeisende hulp tot gevolg. De verwachting is dat het aantal ouderen dat valt in 2020 verder zal toenemen.
Lees meer

Zorgen om toename fysieke klachten bij pubers.

Geplaatst door Jolanda Verhage

Oefentherapeuten Cesar/Mensendieck maken zich zorgen over toename klachten aan het houdings- en bewegingsapparaat bij pubers. In onze praktijken zien we een toename van klachten bij pubers. Met name nek-, schouder-, rug of hoofdpijnklachten. Het vele zitten in een slechte houding en te weinig bewegen is bij veel pubers de oorzaak. Veel gebogen zitten maakt dat het middendeel van de wervelkolom te veel doorbuigt, wat kan leiden toe een grotere kromming in dat deel van de rug. Dit versterkt zich in de groeispurt, waarin de echte probleemgevallen ook duidelijk zichtbaar gaan worden. De rugspieren zijn bijna niet actief waardoor ze hun functionaliteit om de rug rechtop te houden verliezen.
Lees meer

De oefentherapeut staat voor u klaar ook in Corona-tijd!

Geplaatst door Tanja Feleus

We zijn inmiddels vertrouwd met het behandelen op afstand en hebben er alle vertrouwen in dat wij oefentherapeuten Cesar en Mensendieck, als specialisten op alle gebieden van houding, beweging, chronische pijn, slaapproblemen, sportproblemen, zwangerschaps-, bekkenklachten en psychosomatische klachten, u ook in corona-tijd goed kunnen behandelen!!
Lees meer

Oefentherapie in groepsverband in Coronatijd

Geplaatst door Tanja Feleus

Ook in deze tijd gaan wij door met onze groepsactiviteiten. Zo geven meerder collega’s inmiddels algemene groepslessen via een beveiligd videoconsult. Ook de ZwangerTotaal groepslessen als voorbereiding op de bevalling en de lessen na de bevalling gaan door! Deze week werd zelfs een babymassage-les gegeven, ieder thuis met het wondertje op schoot.
Lees meer

Tips om prettig thuis te werken.

Geplaatst door Mireille Dobbelaar

Werkt u nu ook veel thuis achter de laptop of computer? Dan hebben wij een oefenprogramma voor u, waarbij verschillende spiergroepen gestretcht worden. Een goed gestretcht lichaam is mobieler, soepeler en sterker. Een bijkomend voordeel is dat er minder snel pijnklachten ontwikkelen. Doe rek en strekoefeningen tussendoor uw werkzaamheden om te ontspannen tussendoor. Wilt u enkele voorbeeldoefeningen? Hieronder zijn enkele oefeningen voor u uitgeschreven om te proberen!
Lees meer

Slapen in Coronatijd

Geplaatst door Mireille Dobbelaar

Het is heel goed mogelijk dat u de laatste weken meer wakker bent dan normaal. Door de coronacrisis worden we de hele dag bewust en onbewust geconfronteerd met negatief nieuws waardoor we meer piekeren en ons misschien wel meer zorgen maken. Helaas is dit juist niet bevorderlijk voor onze slaap.
Lees meer

Totaal, vitaal en fit de coronatijd door.

Geplaatst door Tanja Feleus

De oefentherapeut geeft je hierbij tips en tricks! In deze gekke tijd worden we ons massaal bewust van het belang van goede gezondheid. Iedereen wil immers, na de quarantainetijd, fit verder kunnen, iedereen wil fit blijven en voorkomen dat het coronavirus, als het jou treft, je ernstig ziek maakt. Ten gevolge van coronaquarantaine merken we allemaal hoe belangrijk gezondheid is, vandaar deze infographic. Maar ook in andere omstandigheden kunnen mensen te maken hebben met thuiswerken, ook dan is deze infographic goed bruikbaar.
Lees meer

Praktijkruimte Terneuzen opnieuw ingericht

Geplaatst door Jolanda Verhage

Wat zijn we blij met onze vernieuwde ruimte in Medisch Centrum Epicurus! In onze sfeervolle ruimte met een frisse rustgevende uitstraling ontvangen we iedereen met veel plezier.
Lees meer

Vol trots presenteren wij onze nieuwe website.

Geplaatst door Tanja Feleus