Klachten aan arm, nek en schouder behandelen met myofeedback 

Heeft u vragen als:

  • Ik blijf maar klachten houden van mijn nek- en schouderspieren, wat kan ik daar zelf aan doen?
  • Ik vind het heel lastig om mijn nek- en schouderspieren te ontspannen, hoe weet ik nu of ik ze goed ontspannen heb?

Dan is een behandeling door onze oefentherapeuten met myofeedbackapparatuur wellicht iets voor u.

Hoe werkt myofeedback?

We kunnen cliënten in onze praktijk behandelen met myofeedbackapparatuur. Het kan u helpen als u aanhoudende klachten aan arm, nek en schouders heeft.

Een myofeedbackapparaat is het kleinste EMG-meetapparaat ter wereld (het is niet groter dan een luciferdoosje). EMG is de afkorting van ElektroMyoGrafie. We plakken het apparaatje met twee kleine wegwerp-elektrodes op uw nek- en schouderspieren. Het is volledig draadloos.

De myofeedback meet de spierspanning in uw nek- en schouderspieren. Deze spierspanning kan zowel door uw houding en uw manier van bewegen als door stress verhoogd worden.

Wat houdt de behandeling vervolgens in?

We gaan u leren hoe u 'actief' kunt ontspannen. Dat is een voorwaarde voor een goed herstel van uw nek- en schouderspieren. Als u te veel spanning maakt, wordt dit grafisch weer gegeven op de computer. Zo ziet u heel duidelijk wat u doet. En hoe u het beste uw spieren kunt ontspannen.

We kijken samen met u hoe eventuele knelpunten kunnen worden verholpen. Dit kan zijn door het aanleren van een meer ontspannen (werk)houding. Ook kunnen we ergonomische adviezen geven wanneer u op uw werk of thuis bijvoorbeeld een beter afgestelde stoel of bureau nodig heeft.

Waar vindt u een oefentherapeut gespecialiseerd in myofeedback?

Terneuzen:
Medisch Centrum Epicurus
Van Steenbergenlaan 33
Telefoon: 06 46 06 15 06 / 0115-62 60 50

Jolanda Verhage, oefentherapeut Cesar/Mensendieck