Valpreventie training BeweegVeilig. 

Heeft u moeite om uw dagelijkse activiteiten uit te voeren? Bent u voorzichtig of angstig om te bewegen? Vermijdt u het doen van dagelijkse activiteiten/hobby’s? Of bent u onlangs of in het verleden gevallen? Dan is deze individuele valpreventie-training op maat iets voor u!

Waar houdt een valpreventiebehandeling bij de oefentherapeut in?

Tijdens de intake zullen we kijken naar uw huidige situatie en de risicofactoren die een rol kunnen spelen bij het vallen. Bij vallen en angst om te vallen of bewegen spelen namelijk verschillende factoren een rol. We brengen deze samen in kaart en bepalen aan de hand daarvan een plan van aanpak voor de komende behandelingen. De behandelingen kunnen bestaan uit het verbeteren van uw balans, kracht, mobiliteit en houding. Maar ook een beter vertrouwen krijgen in uw eigen lichaam kan helpen om u zelfverzekerder te voelen en het valrisico te verkleinen. Daarnaast oefenen we samen uw dagelijkse activiteiten waar u moeite mee heeft of in beperkt wordt. Dit alles is afhankelijk van uw hulpvraag. Behandeling kan zowel in de praktijk of bij u thuis uitgevoerd worden. 

In samenwerking met Ergotherapie Terneuzen hebben wij BeweegVeilig opgezet. Samen met de ergotherapeut kunnen we nog specifieker ingaan op uw thuissituatie en activiteiten en dit nog beter oefenen en trainen, zodat valproblematiek beter behandeld kan worden. Wilt u meer informatie over BeweegVeilig? Neem vrijblijvend contact met ons op of kijk voor meer informatie hier.

Waar vindt u een oefentherapeut gespecialiseerd in valpreventie?

Terneuzen
Huisartsen Centrum Zuid
Alvarezlaan 21
4536BA Terneuzen
Telefoon: 06-29062087

Mireille Dobbelaar, Oefentherapeut Cesar/Mensendieck

Axel:
Walstraat 80
4571BJ Axel
Telefoon: 06-29062087

Mireille Dobbelaar, oefentherapeut Cesar/Mensendieck

Sas van Gent:
MFC de Statie
Canadalaan 2e
4551AL Sas van Gent
Telefoon: 06-29062087

Mireille Dobbelaar, oefentherapeut Cesar/Mensendieck