Zwangerschap en ons ZwangerTotaal-programma

ZwangerTotaal is een uniek programma, voor en na de bevalling. Het wordt gegeven door oefentherapeuten Cesar/Mensendieck. Het gaat om oefentherapeuten met speciale kennis van zwangerschap en het bekken.

Oefentherapeuten hebben ZwangerTotaal op maat gemaakt samen met verloskundigen en gynaecologen. De ZwangerTotaal-trainingen zijn geschikt voor alle vrouwen, of je nu topfit bent of bekken-, bekkenbodem- of rugklachten hebt.

Wat bieden we je vóór de bevalling?

In een ontspannen en gezellige omgeving kun je tijdens groepstrainingen je ervaringen uitwisselen met mede-zwangeren. Het doen van gerichte oefeningen tijdens de zwangerschap zorgt ervoor dat je sneller herstelt na de bevalling. 

We geven je oefeningen gericht op je rug, bekken en bekkenbodem om zo de stabiliteit en balans te verbeteren. Verder doe je ontspannings- en ademhalingsoefeningen gericht op de bevalling.

Naast groeptrainingen zijn individuele sessies mogelijk. 

Wat bieden we je na de bevalling?

Ook na de bevalling gaan we samen aan de slag zodat je terug in balans komt. Tijdens de zwangerschap is je lichaam veranderd en de komst van een baby heeft zowel op je leven als op je lijf veel impact.

Na je kraamtijd zal je merken dat al snel het ‘normale leven’ weer begint. Een optimaal herstel na de bevalling is dan ook nodig om weer goed te kunnen functioneren. Wij helpen je graag om je lichaam na de zwangerschap weer in balans te brengen.

ZwangerTotaal na de bevalling kan zowel individueel als in groepsverband gevolgd worden. Oefentherapeuten Cesar/Mensendieck gespecialiseerd in zwangerschap en bekken werken met een opbouwend trainingsschema voor bekkenbodem-, buik-, rug- en beenspieren. We nemen ook praktische houdingsoefeningen door die je in je dagelijks leven kunt toepassen. Het is een goede voorbereiding voordat je weer gaat werken en/of sporten.

Waar vind je een oefentherapeut gespecialiseerd in ZwangerTotaal?

Hulst:
Medisch en Sociaal Centrum
Tabaksstraat 5
Telefoon: 06-11533722

Karin de Baets, oefentherapeut Cesar/Mensendieck en geregistreerd bekkenoefentherapeut

Terneuzen:
Medisch Centrum Epicurus
Van Steenbergenlaan 33
Telefoon: 06-25 27 03 53

Tanja Feleus, oefentherapeut Cesar/Mensendieck en geregistreerd bekkenoefentherapeut

Voor meer informatie kunt u ook kijken op: www.ZwangerTotaal.nl