Klachten aan het bekken en de bekkenbodem

Over klachten van het bekken en de bekkenbodem praten mensen vaak maar weinig. Toch ervaren veel vrouwen en mannen klachten bij het plassen en de ontlasting of het ophouden daarvan. Maar ook klachten van een verzakking of klachten bij het vrijen komen voor. Daarnaast kunnen klachten ontstaan in het bekken of de onderrug bijvoorbeeld in een periode waarin de balans in dit gebied veel verandert zoals tijdens een zwangerschap.

Het blijft een lastig onderwerp om te bespreken en vaak wordt ook gedacht dat er niets aan te doen zal zijn. Mensen denken bijvoorbeeld dat urineverlies er nu eenmaal bijhoort na het krijgen van een baby of het ouder worden. We nodigen u uit om met uw klachten naar ons te komen en ze te bespreken.

Wat houdt de behandeling in?

Er zijn oefentherapeuten Cesar/Mensendieck gespecialiseerd in het bekken en de bekkenbodem. We geven u uitleg, adviezen en begeleiding bij het vinden van een betere balans rondom het bekken en van de bekkenbodemspieren. Dat geldt ook voor de verschillende andere spiergroepen die hiermee verbonden zijn en er invloed op hebben, zoals buik- en rugspieren.

Daarnaast geven we als oefentherapeut Cesar/Mensendieck uitleg over uw houding en het goed gebruiken van de verschillende spieren bij plassen, ontlasten, tillen en andere dagelijkse activiteiten. Hierdoor zijn bekkenklachten en bekkenbodemklachten zonder of met urineverlies in de meeste gevallen goed te behandelen.

Waar vindt u een oefentherapeut gespecialiseerd in bekken- en bekkenbodemklachten?

Hulst:
Medisch en Sociaal Centrum
Tabaksstraat 5
Telefoon: 06-11 53 37 22

Karin de Baets, oefentherapeut Cesar/Mensendieck en geregistreerd bekkenoefentherapeut

Terneuzen:
Medisch Centrum Epicurus
Van Steenbergenlaan 33
Telefoon: 06-25 27 03 53 / 0115-62 60 50

Tanja Feleus, oefentherapeut Cesar/Mensendieck en geregistreerd bekkenoefentherapeut

Voor meer informatie kunt u ook kijken op www.BekkenTotaal.nl