Jolanda Verhage

Oefentherapeut Cesar/Mensendieck
Locatie:  Terneuzen

Ik wil dat patiënten me hun vertrouwen geven

Ik ben in 1991 gestart als oefentherapeut Mensendieck en ben dus al bijna dertig jaar aan het werk. Toen ik jong was, heb ik veel geturnd en hierin ook les gegeven aan kinderen. Tijdens mijn schoolvakanties werkte ik in de thuiszorg.

Ik vind de diversiteit aan patiënten het mooiste aan mijn vak. Het is steeds een puzzel hoe je mensen zo ver kunt krijgen dat ze hun houdingen en bewegingen aanpassen waardoor ze beter bewegen.

Het is heel belangrijk dat het klikt met een cliënt. Ik wil snappen wat voor iemand ik voor me heb. Hoe kan ik mensen zo ver krijgen dat ze zich bewust worden van hun eigen houdings- en bewegingspatronen? Vertrouwen is daarbij een heel belangrijk onderdeel.

Ik wil dat cliënten me hun vertrouwen geven. We kijken verder dan alleen bijvoorbeeld de nek waarvan ze last hebben. Het gaat om het totaalbeeld. Ik wil graag weten in wat voor omgeving een cliënt leeft, zijn er bijvoorbeeld spanningen? Pas als mensen daarover open zijn, komen we samen verder.

Cliënten geven aan dat ze me als zeer betrokken en serieus ervaren en dat ze voelen dat ik hart heb voor mijn werk. Ze noemen me geduldig, duidelijk, concreet en doelgericht. Ze vinden dat ik ze correct en deskundig behandel.

Specialisaties:
- Bedrijfsoefentherapie
- Myofeedback voor arm- nek en schouderklachten (meten van de spierspanning)
- Parkinson (aangesloten bij ParkinsonNet)
Multiple Sclerose (aangesloten bij MS Zorg Nederland)
- Artrose (aangesloten bij Artrosenetwerk) 

 

Jolanda Verhage

jolanda@oefentherapiezvl.nl