Oefentherapie in groepsverband in Coronatijd

01-05-2020 - Tanja Feleus

 

Het belang van bewegen in de vorm van groepslessen.

Ook in deze tijd gaan wij door met onze groepsactiviteiten.
Zo geven meerder collega’s inmiddels algemene groepslessen via een beveiligd videoconsult. Ook de ZwangerTotaal groepslessen als voorbereiding op de bevalling en de lessen na de bevalling gaan door! Deze week werd zelfs een babymassage-les gegeven, ieder thuis met het wondertje op schoot.

 

De algemene groepslessen:

Zodra alle deelnemers online zijn starten we de les zoals we dat normaal ook doen in onze groepsruimtes. Iedereen is erg creatief in het gebruik van de ruimte thuis, er wordt geoefend in de woonkamer, slaapkamer en bij mooi weer kan het nu zelfs buiten! Overal waar er genoeg ruimte is om lekker van links naar rechts te stappen en de armen opzij en naar voren uit te strekken.

Wat betreft de liggende oefeningen kiest de een voor het wel bekende matje, maar kan het voor een ander fijner zijn op het bed mee te oefenen.
Onze oefenmaterialen worden vervangen door flesjes water, balletjes of bezemstelen, erg leuk om te zien waar allemaal mee geoefend kan worden.
Op deze manier blijft iedereen lekker in beweging en is er ook het stukje sociaal contact.

 

De ZwangerTotaal groepslessen:

Ook de ZwangerTotaal groepslessen als voorbereiding op de bevalling en de lessen na de bevalling gaan door!! Deze week werd zelfs een babymassage-les gegeven, ieder thuis met het wondertje op schoot.
Juist in deze bijzondere tijd hebben zwangere dames, maar ook pas bevallen mama’s behoefte aan contact. We merken dat het geven van de lessen online ondanks de afstand als zeer positief ervaren wordt. De dames geven aan het fijn te vinden de anderen toch even te kunnen zien en hun verhalen met elkaar te kunnen delen. Zo is er naast de oefeningen en uitleg ruimte voor sociaal contact op afstand.

 

We hopen natuurlijk ons werk weer op te mogen pakken na verloop van tijd, met in acht neming van de dan gelden de regels. Tot die tijd oefenen wij online door! Wij zijn erg enthousiast en hopen u ook!