Lianne Steijaert

Oefentherapie Cesar/Mensendieck
Locatie: Hulst

Wederzijds vertrouwen staat bij mij voorop in de behandeling

In januari 1983 startte ik samen met een toenmalige collega mijn eerste praktijk voor Oefentherapie Cesar in Terneuzen. Later ben ik alleen verdergegaan in Oost-Souburg en Middelburg. Nu werk ik alleen nog in Hulst. Naast het werk in mijn eigen praktijk neem ik regelmatig waar voor collega’s in Zeeland.

Na de opleiding Oefentherapie Cesar heb ik de Akademie voor Massage en Beweging gedaan,  gevolgd door één jaar psychosomatische fysiotherapie aan het Instituut Psychosomatische Therapie, Mindfulnesstrainingen bij David Dewulf en de opleiding tot levenscoach aan de Sonnevelt academie.

Daarnaast zijn alle  gevolgde bij- en nascholingen, onder meer op het gebied van psychosomatiek, chronische pijn en slaapproblemen, een bron van kennis waar ik in mijn werk uit put.

Het mooiste aan mijn vak vind ik dat ik een bijdrage kan leveren aan de kwaliteit van leven van de cliënten. En dat ik nog steeds leer van de mensen die naar mij toe komen in mijn praktijk. Het is een wederzijds proces, natuurlijk altijd gericht op herstel bij de patiënt. Die dynamiek van samenwerken vind ik erg inspirerend.

Het gaat mij in de behandeling om wederzijds vertrouwen. Ik vind het belangrijk tijd te nemen om te trachten een vertrouwensband te creëren. Dit is een basis voor (goede) informatie-uitwisseling waarop ik de behandeling inzet en indien nodig bijstel.

Belangrijke elementen in de samenwerking met de cliënt zijn voor mij rust, aandacht, respect, vertrouwen en níet oordelen. Ik wil coachend met de cliënt meelopen. Vanuit mijn ervaring en expertise bekijk ik waar een cliënt baat bij zou kunnen hebben. Dit kan zijn op het fysieke en/of mentale vlak. Eigenlijk is het altijd kijken naar waar het evenwicht is verstoord en hoe de balans hersteld kan worden. Ontvankelijk en onbevooroordeeld luisteren en kijken vind ik erg belangrijk.
Dank zij mijn zeer brede opleiding en meer dan 36 jaar ervaring kan ik mensen met de meest uiteenlopende klachten op weg helpen naar een optimaal functioneren.

Denk hierbij naast  de “gewone” klachten aan het bewegingsapparaat ook aan stress-gerelateerde klachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid en hyperventilatie.

Cliënten zeggen over mij dat ik rustig, aandachtig en invoelend ben. Mijn aanpak is niet altijd strikt planmatig, maar ik houd wel steeds het geheel in de gaten. Ze vinden dat ik oog heb voor wat op het moment aandacht vraagt en voelen dat ik expertise en ervaring heb op vele vlakken.  

 

Specialisaties:
- Slaapoefentherapie
- Psychosomatiek (niet geregistreerd)


 

 

 

Lianne Steijaert

lianne@oefentherapiezvl.nl