Algemene sportoefentherapie

Wat is sportoefentherapie?

De sportoefentherapeut is een adviseur, begeleider en behandelaar op het gebied van sport en beweging. Sportoefentherapeuten bieden begeleidingstrajecten op maat aan voor zowel de beginnende sporter, de recreant en de topsporter. Het verbeteren van houding en beweging van de sporter staat tijdens de behandeling centraal. De sportoefentherapeut leert de sporter om zo optimaal mogelijk gebruik te maken van zijn fysieke mogelijkheden. De sporter krijgt inzicht in de wijze waarop hij zijn eigen fysieke mogelijkheden kan benutten om zo zijn houding en bewegen te ontwikkelen, te verbeteren en/of te herstellen.

Voor wie is de sportoefentherapeut bedoeld?

Voor alle sporters die incidenteel, langdurig of chronische klachten hebben tijdens of na het sporten. Dit kunnen klachten zijn;

  • Die ontstaan zijn tijdens het sporten zoals een zeurend gevoel of een beweging die irritaties geeft tijdens het sporten.
  • Die te maken hebben met de ademhaling en ontspanning.
  • Die steeds terugkerend zijn door bijvoorbeeld een verkeerd looppatroon.

Daarnaast wordt de sportoefentherapeut ingezet voor een preventieve werking om blessures te voorkomen.

Oefentherapie als preventie bij sportverenigingen

Wat kan de sportoefentherapeut betekenen voor u als sportvereniging?

Heeft u als vereniging vragen omtrent het opstellen van een goede trainingsopbouw, jaarplanning, blessurepreventieplan of stabiliteitstraining? Een greep uit de mogelijkheden van de sportoefentherapeut waarmee de verenigingen geholpen kunnen worden.

Middels een persoonlijk gesprek worden de problemen van de vereniging in kaart gebracht, waarna samen doelen, plannen en afspraken worden gemaakt om de hulpvraag te kunnen beantwoorden. Er zal daarna in samenspraak besloten worden hoe het product het beste vormgegeven kan worden. Dit kan bijvoorbeeld middels het opstellen van een plan of het uitvoeren van workshops of trainingen ter plaatse.

Meer weten, interesse?

Heeft u interesse in begeleiding van de sportoefentherapeut of wilt u meer informatie over sportoefentherapie en de behandeling er van? Ga dan naar www.rug-recht.n l of u kunt direct contact opnemen met uw sportoefentherapeut Mireille Dobbelaar via 06-29062087 of via het sturen van een mail naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.